15. huhtikuuta 2019

MADE BY CHOICE - MILAN DESIGN WEEK

Kuluneen kaksi viikkoa olin Milanossa Made by Choice:n mukana, valmistellen heidän installaatiotaan Milan Design Week:lle. Made by Choice on suomalainen muotoiluyritys ja huonekaluvalmistaja. Vuonna 2015 perustettu yritys osallistui neljättä kertaa yhteen maailman arvostetuimpaan design-tapahtumaan eli Milan Design Week:lle. Tänä vuonna Choice toi Milanossa esille uuden Kolho malliston, joka on toteutettu yhteistyössä amerikkalaisen taiteilijan Matthew Day Jackson:n kanssa. Choice:n kotisivuille pääset tästä.

Matka Milanoon


Maanantaina 1.4.2019 ystäväni Niklas Järven kanssa starttasimme pakettiauton, täynnä olevia installaatio tuotteita ja suuntasimme Milanoon. Kolmeen päivään jaoteltu ajomatka sujui reippaasti ja vaivattomasti, nauttien jatkuvasti vaihtuvista Euroopan maisemista. Tapahtumapaikalle päästyämme oli kolme päivää aikaa saada tila kuntoon ennen avajaisia.

Näyttelyn tila


Näyttelyn tila ei ollut sama ajatellen perinteistä "messuosastoa." Tilan miljöö oli kerrostalon sisäpiha, josta katutasolla oleva liiketila oli vuokrattu käyttöön. Neljä huonetta joista kolme oli yhtenäisiä ilman isompia väliseiniä, loi näyttelylle vapaan, avaran ja yhtenäisen tilan. Huoneiden erottelu toimi loistavasti värien avulla. Jokainen huone oli erivärinen, joissa oli myös omaa värimaailmaa tuovat pöydät ja tuolit esillä.

Valaistus


Valaistus toimi hyvin luonnonvalolla isojen ikkunoiden ansiosta. Hämärän tullen kiinteistön oma valaistus oli riittävän kattava. Joka huoneeseen yhteen penkkiin asennettuina oli spottivalo, joka toi esiin tuolin istuinosan yksityiskohtia.   

Kuvassa tummansininen huone jossa esillä oli ruskeat tuolit ja pöytä. Huoneessa teipattuna oli esillä informaatiota Kolho mallistosta sekä Matthew Day Jackson:sta.      Esillä oli myös Matthew Day Jackson:n tauluja, jotka on tehty yhteistyössä Formica Group:n kanssa.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti